Het dagboek van Minnie Burton

Moderator: yuti

Het dagboek van Minnie Burton

Berichtdoor Philip Arrhidaeus » Za Okt 24, 2015 1:02 pm

Geen idee of dit veelbelovend is om details te weten te komen over de ontdekking van - en het onderzoek in - de tombe van Toetanchamon, maar zeker interessant voor de omstandigheden en het sociaal wedervaren van het koppel Burton in Egypte en meer bepaald Luxor. Harry Burton was de fotograaf van de voorwerpen in de tombe, direct na de ontdekking door Howard Carter.

Minnie Burton's Diary zal op de website van The Griffith Insitute online beschikbaar worden:
http://www.griffith.ox.ac.uk/minnieburton-project/

Aangekocht op een veiling bij Sotheby's:
Burton, Minnie
Diary kept by the wife of the Egyptologist and photographer Harry Burton
Estimate 4,000—6,000 GBP Lot Sold. 8,125 GBP

http://www.sothebys.com/en/auctions/eca ... ons-l15404

Gedeeltes uit het dagboek werden eerder gepubliceerd in twee boeken uit 1992: "Howard Carter: The Path to Tutankhamun" van TGH James en in "The Face of Tutankhamun" van Christopher Frayling. UIt die laatste (p.147-151) blijkt dat er nogal wat verkoudheden, verstuikingen, ontstekingen en valpartijen aan te pas kwamen.
18 februari 1923: "Lunch om 11:30. De Macy's waren er. Daarna samen met Hauser, Hall en Bull naar het Dal gewandeld voor officiële opening. Lang moeten wachten op de Allenby's en de koningin van België en prins Leopold. De Macy's gingen achter de Allenby's aan. Koud buffet klaargezet bij Seti II. Lady Evelyn Herbert gastvrouw. De Maudesley's, Thomas', juffrouw Putnam, de Thompsons, de Hetheringtons, dr. Breasted, dr. Capart, Alan Gardiner, de Davies', de Mertons, enz., enz. Naar huis gereden met de Macy's. Iedereen doodmoe."
Gebruikers-avatar
Philip Arrhidaeus
Site Admin
 
Berichten: 6386
Geregistreerd: Do Mrt 23, 2006 3:16 pm
Woonplaats: Vlaanderen

Terug naar Amarna en Toetanchamon

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron