A Masterpiece with Three Lives ,The Vatican’s Statue of Tuya

Moderator: yuti

Re: A Masterpiece with Three Lives ,The Vatican’s Statue of

Berichtdoor Vonneke » Za Jul 12, 2014 9:20 pm

Het beeld van Teje dat in de Mut tempel wordt behandeld inde publicatie van Betsy Brian zie link; het beeld van het Vaticaan is hierin ook opgenomen.https://www.academia.edu/2064009/A_Newl ... nhotep_III

Voor een prachtige studie van beelden van Teje kan ik jullie Christian Bayer (Die den Herrn bieder Länder mit iherer Schönheit erfreut TEJE; Eine ikonographische Studie) aanraden.

Vonneke
Vonneke
 
Berichten: 7
Geregistreerd: Vr Jul 04, 2014 9:38 pm

Re: A Masterpiece with Three Lives ,The Vatican’s Statue of

Berichtdoor Philip Arrhidaeus » Ma Aug 04, 2014 5:22 pm

Bedankt Vonneke.
Dat werk van Christian Bayer ken ik niet. Mijn kennis van het Duits is onbestaand, daarom dat ik me slechts als 't niet anders kan daartoe wend. Soms zit ik een tijdlang naar zin een artikel in het Lexikon te staren, en dan komt het uiteindelijk wel :) , maar beetje (ongevaarlijk) jaloers dus op mensen die dat wel zeer vlot kunnen lezen.
Maar dank om te posten !

Beetje naast de kwestie, maar van dit Hathor-beeld in Turijn, Cat. 694, wordt ook gezegd dat het de trekken heeft van Tiye. Daar ik hier weinig van afweet, laat ik het aan de kenners over of de weergave van de ogen, wenkbrauwen en lippen op Tiye duiden.

http://collezioni.museoegizio.it/eMuseu ... detailView

Wat er van overblijft is 153 cm hoog. Gemaakt van basalt is het beeld wel degelijk zwart, maar ik heb de foto's een beetje moeten aanpassen... een zwart beeld tegen een donkere achtergrond: dat gaf niet veel. Ik was blij het van dichtbij te kunnen zien, keek er naar uit.

Afbeelding

Afbeelding
Gebruikers-avatar
Philip Arrhidaeus
Site Admin
 
Berichten: 6386
Geregistreerd: Do Mrt 23, 2006 3:16 pm
Woonplaats: Vlaanderen

Vorige

Terug naar Kunst

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron