gepekeld gevogelte

Moderator: yuti

gepekeld gevogelte

Berichtdoor Philip Arrhidaeus » Do Sep 13, 2012 7:01 pm

Herodotus (II,77):
http://nl.wikipedia.org/wiki/Herodotus
“ Vissen eten zij rauw, deels in de zon gedroogd, deels gepekeld. Van de vogels eten ze de kwartels, eenden en kleine vogeltjes rauw, na ze van tevoren in de pekel gelegd te hebben. Alle andere vissen en vogels, die bij hen voorkomen, eten ze, voor zover die niet als heilig beschouwd worden, gebakken of gekookt. “

Volgens Madeleine Peeters-Destéract, Pain bière et toutes bonnes choses… L’alimentation dans l’Egypte ancienne, 2005, p.291, bestaan er geen reliëfs waarop het koken van gevogelte getoond wordt, vooraleer het (gepekeld) in amfora opgeslagen werd.

In de tombe van Kha ( TT8, nu in Turijn ) werden amfora teruggevonden met opgeslagen gevogelte. http://xy2.org/lenka/TurinKha.html

Volgens Salima Ikram, Meat processing, Ancient Egyptian Materials and Technology, 2000, p. 656-671 zijn volgende methodes om vlees te bewaren mogelijk: drogen (waaronder ook ‘slaan’ en drogen – koken en drogen), roken (maar onvoldoende bewijs hiervoor gevonden), opslaan in amfora in vet, honing, en beer (maar beide laatste ook moeilijk te bewijzen),...
en pekelen, waarbij twee methodes bestaan: dompelpekelen en droogpekelen.
Salima Ikram vertelt p. 664 dat in het moderne Egypte geen vlees rauw gegeten wordt, en zelfs gezouten vlees altijd gekookt wordt voor consumptie.

Gepekelde kwartels en eenden ... ooit van gehoord?
Gebruikers-avatar
Philip Arrhidaeus
Site Admin
 
Berichten: 6379
Geregistreerd: Do Mrt 23, 2006 3:16 pm
Woonplaats: Vlaanderen

Terug naar Het dagelijkse leven

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Bing [Bot] en 2 gasten

cron