KMKG Online Museumcatalogus Carmentis

Moderator: yuti

KMKG Online Museumcatalogus Carmentis

Berichtdoor meretseger » Vr Jan 21, 2011 5:18 pm

http://www.kmkg.be/newnl/index.asp?id=2400
De kunstwerken en archeologische objecten van de KMKG zijn voortaan ook online te bewonderen in de digitale museumcatalogus Carmentis. U vindt er al meer dan 15.000 objectbeschrijvingen van de collecties Muziekinstrumenten, Oceanië, Rijtuigen, Egypte, Nabije Oosten, Iran en Fotografie en Film.

De catalogus is heel gebruiksvriendelijk. U kunt de zoekresultaten sorteren op collectie, objectnaam, materiaal, geografie en datering. Voor een detailbeschrijving, klikt u eenvoudig op een object. U krijgt dan te zien tot welke collectie het stuk behoort, wanneer het werd gemaakt, waar het vandaan komt, welk materiaal of techniek werden gebruikt enz.

De online catalogus is work in progress. Het digitaliseringsteam en de conservatoren voegen nog dagelijks nieuwe foto’s en objectbeschrijvingen toe. Bovendien zullen de zoekmogelijkheden in de toekomst verder worden uitgebreid. lancering Carmentis: 20 januari 2011

De link naar de online catalogus, waar je kan zoeken op naam, inventarisnummer, enz. De collectie Egypte telt 12.278 objecten, nog niet allemaal met foto.
http://carmentis.kmkg-mrah.be/eMuseumPlus?service=ExternalInterface&module=collection&moduleFunction=search&lang=nl
meretseger
 

Terug naar Musea en organisaties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron