14 daagse Egyptereis juni 2010

Moderator: yuti

14 daagse Egyptereis juni 2010

Berichtdoor pyloon » Vr Feb 05, 2010 8:29 pm

Enkele forumleden organiseren een heel mooie Egypterondreis onder leiding van de beste Nederlandstalige gids, de Vlaamse Egyptenaar Mohamed Holail. het betreft de klassieke cruise, Cairo én de oases + Abydos!
Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus laat deze unieke gelegenheid niet onbenut !
periode 11 tot 25 juni 2010 voor een ongeloofelijke prijs van slechts € 1770,00
programma :

1-vrijdag 11 juni :

rechtstreekse vlucht van Brussel naar Luxor met Air Caïro, ongeveer om 21h00. Aankomst in Luxor rond 4h00 's morgens, transfer naar de boot, in- schepen, na het middagmaal een uitstap in Luxor, avondmaal aan boord.

2-zaterdag 12 juni :

Uitstap in Luxor, middagmaal en avondmaal aan boord.

3-zondag 13 juni :

Na het ontbijt, bezoek in Luxor en afvaart naar Edfu, overnachting in Edfu.

4-maandag 14 juni :

Na het ontbijt, bezoek aan de tempel van Edfu en na het middagmaal bezoek aan Kom Ombo, overnachting in Aswan.

5-dinsdag 15 juni :

Bezoeken in Aswan, middagmaal en avondmaal aan boord.

6-woensdag 16 juni :

Abou Simbel en afvaart naar Esna, overnachting in Esna.

7-donderdag 17 juni :

Afvaart naar Luxor

8-vrijdag 18 juni :

Na het ontbijt, check-out van de boot, vertrek van Abydos naar Kharga oase, uitstappen, avondmaal in Kharga oase, overnachting.

9-zaterdag 19 juni :

Na het ontbijt bezoeken aan el Bagawat necropool endaarna vertrek naar Dakhlah oase en tocht met 4X4 naar de woestijn om de zonsondergang te zien.

10-zonddag 20 juni :

Na het ontbijt een kamelentocht, en bezoek aan el Kasr .

Middagmaal onderweg, overnachting in de witte woestijn.

11-maandag 21 juni :

Bezoeken in de Baharia oase, middagmaal onderweg naar Caïro, check-in Sheraton 6 oktober, vrij avondmaal.

12-dinsdag 22 juni :

Bezoeken in Caïro, middagmaal inbegrepen, vrij avondmaal in hotel Sheraton 6 oktober.13-woensdag 23 juni :

Bezoeken in Caïro, middagmaal inbegrepen, vrij avondmaal in Sheraton 6 oktober.14-donderdag 24 juni :

Na het ontbijt vertrek naar Zaafarana, uitstap naar het klooster van Sint- Antonius. Overnachting in Zaafarana. Vrij avondmaal in het hotel.15-vijdag 25juni:

Na het ontbijt, vertrek naar Hurghada, rechtstreekse vlucht naar Brussel rond 13h.

Programma excursies

De Koptische en Islamitische wijk in Caïro


Bij deze uitstap combineren we in één voormiddag het bezoek aan twee verschillende wijken van een enorm groot historisch belang.
De tocht van de Heilige Maagd Maria en het Kind, het verhaal van Mozes en nog andere religieuze verhalen worden werkelijk tot leven gewekt wanneer u de kerk van Abu Serge, de synagoge van Bin Ezra en de Hangende kerk bezoekt. Ook wanneer we door de kleine straten van de oude wijk van Al-Azhar wandelen, de bazaar met haar kleine winkeltjes verkennen en de grootste moskee van Afrika bezoeken die gebouwd werd in 987 n.c., wanen we ons helemaal terug in het Egypte van de Middeleeuwen.

Het Egyptisch Museum in Caïro

Dit koloniale gebouw in het geografisch centrum van Caïro bezit de meerderheid van de kunstschatten van het faraonische tijdperk. De voornaamste schat is de complete collectie van Toetanchamon, maar in feite bevat iedere zaal niet te missen meesterwerken. We maken een drie uur lange begeleide tour door het museum. Deze geeft u een idee over de Oud Egyptische cultuur.

Museum van Im-Hotep
Deze fenomenale persoonlijkheid ( architect, dokter, astroloog, priester,…)kreeg dit museum naar zich genoemd, waarin een van de weinige beelden van hem te vinden is. Het is een heel klein, maar zeer boeiend museum gespecialiseerd in Sakkara.

De graftombe van Ti
Dit is een 44OO jaar oud monument met een zeer verfijnd hoogreliëf. De prachtig afgewerkte taferelen geven ons een levensechte voorstelling van het dagelijkse leven van toen.

De Trappiramide van Sakkara
In de 3de dynastie gaf Koning Djoser opdracht aan de welbefaamde architect Im-Hotep om zijn trappiramide te bouwen. Op 400 meter van de trappiramide kunnen we de ruïne van de processieweg van koning Onas (5e dynastie) bewandelen. We (voor de mensen die geen last hebben van claustrofobie) bezoeken ook de grafkamer van koning Titi onder de piramide, waarin we zijn sarcofaag en het speciaal gevormde plafond kunnen bezichtigen.

De grafkamer van de piramide van koning Titi

Het plateau van Gizeh

Dit bezoek is ongetwijfeld één van de hoogtepunten van uw bezoek aan Egypte. We bezoeken namelijk één van de zeven wereldwonderen : de drie piramiden van de 4de dynastie.
We maken een wandeling tussen de drie piramiden, bewandelen de processieweg van de koning Chefren, tot we aan de bekende Sfinx komen, met daarna een bezoek aan de daltempel.


- El-Badjawat. Dit is de enige koptische necropool te bezoeken in Egypte, met zijn naïeve, maar zeer duidelijk gekleurde inscripties. Het is een adembenemend christelijk monument.
Daarna doen we een tocht met een 4x4 jeep in de woestijn met vele zandduinen, zodat we op de top van een duin van de zonsondergang kunnen genieten. Deze uitstap duurt 2 uren.
- Er is ook een kamelentocht voorzien met een hele kudde kamelen. Deze tocht brengt je dichter bij het gevoel van hoe zich te verplaatsen in een karavaan zoals in het verhaal van duizend-en-één nachten. Dit duurt ongeveer een uur.
- De waterbron. Het water, dé bron van leven in de woestijn, is enorm belangrijk. We bezoeken er twee: één in de Dakhla-oase, dit is een natuurlijke bron die de ‘magische bron’ wordt genoemd, want als je in de bron zwemt ga je vanzelf drijven. De andere bron is de grootste bron in de Farafra-oase. Bijna de helft van de akkers wordt bevloeid door deze bron.
- Al-Kasr. Eindelijk kunnen de mensen in contact komen met een Egyptisch dorp. Dit dorp is een erkend monument, 10% is nog steeds bewoond. Dit is een voorbeeld van het dagelijkse leven in Egypte sedert het begin van het Oude-Egypte tot 100 jaren geleden. Het is een culturele must.
- De witte woestijn. Overnachting in de woestijn, daar ‘ontmoet je jezelf’. Het zijn witte rotsen met grillige vormen door erosie. Je waant je op de maan. De zonsondergang en - opgang zien, zijn onvergetelijke momenten.
- De Baharaja-oase. Dit is de dichtste oase bij de Middellandse Zee, El Fayoum en Caïro. Het is het meest beïnvloed door de cultuur van de Nijldelta, dit is te zien op de twee graftomben van Ben-In-Ut en Djed-Amoun-If-Ankh


Klooster van ZAFARANA (Heilige Antonius en Sint-Paola)

Dit klooster werd gesticht door Heilige Antonius. Deze man was ook de uitvinder van het hele concept 'klooster'. Zijn Arabische naam is dan ook Ab Al Sherka, wat 'de vader die het samenwonen van priesters heeft gesticht' betekent. Het is dus het oudste klooster ter wereld en ligt midden in de woestijn, 50 kilometer van Al Zafarana aan de Rode Zee. Dit monument is een mijlpaal in de geschiedenis van het Christendom, 40 km ten zuiden ervan bevindt zich het klooster van Sint Paul, de eerste onder de heremieten, waar hij 90 jaar heeft geleefd, zonder een mens te zien. Het is de ultieme plaats om te mediteren.

De graftombe van koning Ay (18de dynastie)
Koning Ay was een centrale figuur in de culturele revolutie van koning Echnaton. Koning Ay is de opvolger van Toetanchamon, en bijgevolg is zijn graftombe, wat de bouw en structuur betreft, het best te vergelijken met de graftombe van Toetanchamon. Het monument van Toetanchamon bevindt zich in een mysterieuze en adembenemende site in de Vallei der Apen.

De graftombe van An-her-ghaoe. Deze kunstenaar heeft meegeholpen met de versiering van de graftomben van koning Ramses III. Hij werkte voor de koning en hij woonde in De Vallei der Kunstenaars.

De graftombe Sin-nedjem. Dit is een parel van de Oud Egyptische kunst. Sin-nedjum was een topkunstenaar, maar in zijn latere leven werd hij de rechter die ruzies tussen kunstenaars beslechtte. Ook deze bezienswaardigheid is een must.De ruïne van het dorp van de kunstenaars, beter gekend als Deir-el-Medina. In het dorp woonden een zeventigtal kunstenaars. De ontdekking van dit monument heeft ons zeer veel bijgebracht over het dagelijkse leven van de Oude Egyptenaren.

De tempel van de godin Hathor
In deze tempel ontdekt u veel over de rol van Hathor in de Egyptische mythologie en u ziet prachtige wandtaferelen over de goden van de Westelijke oever van Nijl. Ook het heel beroemde wandtafereel van het wegen van het hart op de weegschaal van Maet is hier te bezichtigen. Deze tempel werd gebouwd in de Grieks-Romeinse periode.

De 2 kolossen van de koning Amenhotep III, in monoliet van quarts, ook bekend als de kolossen van Memnon. Het zijn de enige overblijvende tekenen van glorie uit de koning zijn periode, deze tempel doet ook dienst als zijn begrafenistempel.

De moskee van Al Korna
Deze moskee is gebouwd en ontworpen door de overleden wereldberoemde architect professor Hassan Fathi. Dit is een belangrijk hedendaags monument.

Een hedendaagse kunstenaarswerkplaats waar men Albastvazen en –beelden maakt op een primitieve manier. Deze plaats biedt een mooie gelegenheid om souvenirs of handgemaakte beelden te kopen.

Tempel van Karnak

4000 jaar geleden werd de Egyptische god Amon vereerd. Hij was de oppergod van zijn tijd. Het centrum van zijn verering gebeurde in de Karnaktempel. Dit is de tempel met de grootste oppervlakte in Egypte met zijn tien pylonen, zijn verschillende tempels (tempel van Konsou, tempel van Ptah en Sekhmet,…) en beroemde wandtaferelen (de vreemde planten, fauna en flora die door Toet-moses III naar Egypte zijn gebracht, de vechtpartij van Kadesh, het vredesakkoord van Ramses II en de Hetiti’s,…). Een uitgebreid bezoek aan deze tempel is essentieel voor het begrijpen van alle monumenten die u in Egypte bezoekt. Hier kunnen schitterende foto’s genomen worden.

Tempel van Luxor:

Deze tempel werd vooral gebouwd door de twee belangrijke koningen Amon Hotep III ( 18e dynastie) en Ramses II ( 19e dynastie ).
Een bezoek brengen aan deze tempel in de vroege ochtend of late avond geeft de uitstap een spirituele dimensie. Hier kan men genieten van talrijke prachtige wandtaferelen, zoals het bevruchtingstafereel van de moeder van Amon Hotep III door de god Amon, de Obet - feesten van koning Tutanchamon, de fresco’s van de Romeinse tempel en koptische kerk, …
De allée/laan van de sfinxen. Een rij van 3,5 kilometer met sfinxen die leidt tot de Karnaktempel. Deze bewakers zijn een plezier voor het oog.

De tempel van Edfu:

Dit is de meest volledige tempel in Egypte. In opdracht van Ptolomeus III startte de opbouw in 273 v.c., ter ere van de god Horus en zijn vrouw Hathor. De volledige bouw duurde 180 jaar.
De strijd tussen de god Horus en de kwaadaardige god Sith is mooi te bekijken over een hele muur van de tempel, samen met nog talrijke andere taferelen. De Heilige der Heiligen en de Nijlometer zijn ook twee interessante bezienswaardigheden in deze tempel.

De Tempel van Kom Ombo:

Dit is de enige plaats in Egypte waar men twee goddelijke families ziet samenwonen in twee gelijkwaardige tempels. Hier wordt de god Sobek, afgebeeld door een krokodil, samen en gelijkwaardig met de beroemde god Horus vereerd. Bekende taferelen zoals de instrumenten voor het balsemen en de kalender van religieuze evenementen en feesten, zijn hier te bewonderen.

De tempel van Philae:

De tempel van de godin Isis is het grootste monument op dit eiland. De bouw ervan werd gestart door Ptolomeus IV en werd vervolledigd door zijn opvolgers. De tempels op dit eiland werden gebruikt tot 577 n. C. , daarna deden ze dienst als kerk. Dit eiland wordt bezocht met een overzet en het geheel van dit eiland met haar tempels, omgeven door de Nijl zorgt voor een zeer romantische uitstap.

De onafgewerkte obelisk:

Hier wordt je verwondert door de hoogtechnische methode hoe de granietstenen werden gekapt. Daar kan je ook een mislukt project zien van een gigantische obelisk, 42 meter lang, die ongeveer 1200 ton woog, in één monoliet. Deze monoliet ligt nog steeds onafgewerkt in de granietgroeve.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(*): De overheid van Egypte beslist soms om één of meerdere van deze tombes tijdelijk te sluiten. Deze bezoeken worden dan vervangen door bezoeken aan gelijkwaardige tomben uit de Vallei der Koningen.
Het is verboden te fotograferen of te filmen in graftomben. In de meeste tempels is het wel toegelaten om foto’s te nemen en te filmen.

De graftombe van koning Ramses III

(20e dynastie)Deze koning heeft een prachtig versierde graftombe met mooie kleuren. (*)

De graftombe van koning Toetmoses III (18de dynastie)
Volgens de meeste egyptologen heeft deze graftombe een unieke stijl. Het is uit de rotsen gehouwen voor één van de belangrijkste koningen in de Egyptische geschiedenis.

De graftombe van koningin Taousrit (19de dynastie)
Koningin Taousrit was de kleindochter van de machtige Ramses II.
Ze huwde opeenvolgend drie koningen, en nam daarbij de rol als koning over: zij had altijd het laatste woord tijdens de regeringsperiode van haar drie haar echtgenoten.(*)

De graftombe van prins Ra-mose (18de dynastie)
Deze prins was de adviseur van Amonhotep III, de rijkste farao aller tijden en ook adviseur van Amonhotep IV, beter bekend als Echnaton en zijn vrouw Nefertiti.
Ra-mose was ook een centrale figuur in de culturele revolutie van Echnaton. Deze tombe toont het meest verfijnde kunstniveau in de wereldkunstgeschiedenis. Dit is een niet te missen bezienswaardigheid.

De graftombe van Oser-Hat.
Dit is een kleine graftombe met schitterende wandtaferelen die verschillende aspecten uit het dagelijkse leven weergeven.

De graftombe van Khe-im-hat.
Deze is een edelmansgraftombe met jeugdtaferelen en taferelen over lichaamsverzorging en offerandes. Deze graftombe werd in een latere periode gebruikt als woonplaats voor een koptische priester

De begrafenistempel van koningin Hatsjepsout in Deir-El-Bahari: Een van de mooiste architecturale monumenten in Egypte. Het getuigt van het sterke bestaan van vrouwen op politiek vlak in de tijd van de Oude Egyptenaren. Een register van handelsexpedities naar het land van Punt, de goddelijke geboorte van de koningin Hatsjepsoet op wandtaferelen in de tempel. Dit gebouw met drie verdiepingen, ouder dan 3500 jaar, is één van de hoogtepunten van uw bezoek in Egypte.

Begrafenistempel van Ramses III (Medinat Habu): Deze schitterende tempel met zijn adembenemend mooie laagreliëf, is een voorbeeld van wat de historici “de laatste grote koning” noemen. Het is een van de grootste tempels in Egypte.


Natuurreservaat van Aswan en een bezoek aan een Nubisch dorp op het Olifanteen eiland. Een tocht met een zeilboot.(feloek) op de Nijl, is iets dat veel poeten heeft geïnspireerd, gewoon zalig.Je maakt kennis met de fauna en flora van Aswan. Vervolledig uw bezoek aan deze prachtige stad .

Abydos : tempel van Seti I van de 19de dynastie,

De vader van Ramses II, is één van de belangrijkste farao’s aller tijden. Hij heeft een unieke tempel achtergelaten in zijn stijl. De tempel vormt de letter L. Het bevat zeven heiligen der heiligen, de zes belangrijkste goden in oud-Egypte en één voor Seti zelf. De mooiste en bekendste scenes uit de Egyptische mythologie zijn daar te vinden. Het is een open boek van de Eyptische prestaties op politiek vlak,, mythologie, architectuur, geschiedenis en boven alles kunst.De fijnste vorm van kunst.

De osirion:

18 meter onder het niveau van de vloer van de tempel van Seti I, is er een symbolische begraafplaats van Osiris. Dat is wat velen denken dat het de plek is waar Isis de delen van haar vermoorde man Osiris samengebracht en tot leven gebracht heeft.

Voor de oude Egyptenaren was het daarom de bestemming van hun Pelgrimstocht.

De tempel van Ramses II.

Alweer laat koning Ramses II een schitterend monument achter. De kleuren op de stukken van de muren die nog overeind staan, zijn een uitnodiging voor de liefhebbers van foto’s. Het reliëf op de buitenmuur van deze tempel is een register van de kleinste details van een vechtpartij in de tijd van de farao’s. Deze uitstap is zeker niet minder belangrijk dan een bezoek naar Abu Simbel.

Denderah :

Ter ere van de godin van muziek, wijn, liefde en bloemen, de ideale vrouw, godin Hathor, werd deze tempel gebouwd in het Grieks tijdperk. Het is een van de best bewaarde tempels in Egypte. De enige voorstelling van de afbeelding van koningin Cleopatra VII is in deze tempel te zien. De enige tempel waar men de befaamde ingekleurde en getekende crypten waar Egyptische geheimen bewaard worden, zijn er te zien. De tempel is bewandelbaar op het dak.

Facultatieve uitstappen tijdens de Nijl-cruise
De zonsopgang in Abu Simbel EN De stuwdam van Aswan:

Abu Simbel ligt ongeveer 280 km van Aswan, dit is ongeveer 3 uur rijden. Het is de grootste uit rotsen gehouwen tempel in Egypte, uitgevoerd in opdracht van Ramses II.

Bij zonsopgang schijnen de eerste zonnestralen recht op de façade van de tempel. Dit lichtspel is adembenemend en niet te missen.
De tweede tempel van koningin Nefertari is het bewijs dat een man zijn echtgenote een uniek geschenk kon geven. Geen enkele andere vrouw kreeg een dergelijk geschenk.

De stuwdam van Aswan, een hoeksteen van de hedendaagse economie. 17 keer zwaarder dan de grote piramide van Cheops. Deze kunstmatige berg van graniet is een essentieel element van de nationale veiligheid van Egypte.


info :

Mohamed Holail
Amontour
Krekelstraat 105
9800 Deinze

inschrijvingen via amontours@gmail.com
of 09/380 03 22
pyloon
 

Berichtdoor Philip Arrhidaeus » Za Feb 06, 2010 8:23 pm

Pyloon schreef:
Enkele forumleden organiseren een heel mooie Egypterondreis onder leiding van de beste Nederlandstalige gids, de Vlaamse Egyptenaar Mohamed Holail.

Het zou de eerste keer niet zijn dat ik van niets weet. :lol:

Vooraleer de mensen in verwarring worden gebracht: deze reis heeft niets te maken met onze Nederegypte 2010 reis:
viewtopic.php?t=2014

Ziet er interessant uit, maar twee per jaar kan er voor mij niet af.
Zeker niet als ik me nog tussendoor een boekje wil aanschaffen.

Veel succes Pyloon en Mohamed !
En een fantastische reis !
Gebruikers-avatar
Philip Arrhidaeus
Site Admin
 
Berichten: 6390
Geregistreerd: Do Mrt 23, 2006 3:16 pm
Woonplaats: Vlaanderen

interessante reis

Berichtdoor pyloon » Zo Feb 07, 2010 4:30 pm

voor alle duidelijkheid Philippe, ik organiseer deze reis niet en ondanks het mooie programma/prijs beperk ik mij tot de Nederegypte reis met tevens een sterk programma/prijs !
Het initiatief voor deze 14-daagse reis gaat uit van onze medereizigster Thebe 2009 die Mohamed Holail engageerde voor de Nederlandstalige begeleiding, organisatie en gidswerk.

Deze reis zal ook met een beperkt aantal deelnemers zijn (10-tal) en voor de geïntereseerden zijn er nog enkele plaatsen vrij. Dus laat deze unieke kans niet voorbij gaan om met een kleine groep Egypteliefhebbers veel te gaan bekijken onder leiding van de beste Vlaamse Egyptenaar !
De oases zijn trouwens subliem en laten U een ander Egypte smaken !
info op amontours@gmail.com
pyloon
 

Berichtdoor Jef » Vr Feb 12, 2010 1:43 pm

Reis ziet er inderdaad interessant uit.

Echter als je met partner zou willen gaan is het nogal een aanslag op de portomonnee (nederlander he :D )

Zit er momenteel zelf aan te denken om op eigen gelegenheid dit jaar eens naar Aswan te gaan voor een weekje of zo, en dan vandaar uit e.e.a. gaan bekijken.
Gebruikers-avatar
Jef
 
Berichten: 1228
Geregistreerd: Za Apr 01, 2006 2:56 pm
Woonplaats: Etten-Leur, NL

Berichtdoor gaspard » Za Feb 13, 2010 5:01 pm

Jef zegde
Zit er momenteel zelf aan te denken om op eigen gelegenheid dit jaar eens naar Aswan te gaan voor een weekje of zo, en dan vandaar uit e.e.a. gaan bekijken.


Ik denk dat ge momenteel tegen een redelijke prijs een vlucht kunt vinden vanuit Schiphol/Brussel.
In Aswan kunt ge mi.vrij makkelijk een redelijke deal maken met een taxichauffeur voor u te rijden naar waar ge allemaal wilt.
Vorige week kreeg ik 2 mails van taxichauffeurs met standplaats in Luxor.
Ze klaagden steen en been dat door de economische crisis hun inkomsten fors gedaald waren en dat ze hun vraagprijzen noodzakelijkerwijze naar beneden hadden moeten aanpassen.
Daar kunt gij dankbaar gebruik van maken mi.
Veel succes!
Gebruikers-avatar
gaspard
 
Berichten: 1025
Geregistreerd: Vr Aug 24, 2007 4:26 am

Berichtdoor Patricia F » Ma Mrt 15, 2010 3:41 pm

Eerste en vooral wil ik Pyloon bedanken om deze reis op het forum te plaatsen.
Ik wou dit reeds geruime tijd zelf doen, maar ik kon niet inloggen sinds de verandering van adres van Perkemet. Nu heb ik dus een nieuwe account geopend met een kleine verandering in mijn naam.
We zijn dus nog altijd op zoek naar medereizigers voor deze prachtige reis. Momenteel zijn we met 7, maar we zouden toch minstens een 10tal mensen bij elkaar willen krijgen.
Dus als deze reis je interesseert, neem dan aub contact op!!!

Patricia
Gebruikers-avatar
Patricia F
 
Berichten: 20
Geregistreerd: Ma Mrt 15, 2010 11:30 am
Woonplaats: Oostende


Terug naar Reiservaringen en vragen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron