De jongen achter het masker, Greet Beukenkamp

Moderator: yuti

De jongen achter het masker, Greet Beukenkamp

Berichtdoor Philip Arrhidaeus » Vr Apr 01, 2016 12:41 pm

Afbeelding

De jongen achter het masker, Greet Beukenkamp
In deze historische roman lopen twee verhalen door elkaar heen. Het hoofdverhaal wordt verteld door zijn voedster Maïa. Ze heeft een nauwe band met Toetankhamon, die blijft bestaan als hij als negenjarige jongen tot farao wordt gekroond. Tien jaar later krijgt ze bericht van zijn dood. Tijdens een veldtocht tegen het Hettische leger is zijn strijdwagen omgeslagen. Was het een dom ongeluk of was het moord?
Ooit heeft Maïa Toet beloofd om de koningin bij te staan, mocht hem iets overkomen. Daardoor raakt Maïa ook betrokken bij de strijd om de troon. Ze moet vluchten, samen met de koningin en Nakhtmin, de commandant van de lijfwacht.
Om haar verdriet over de dood van “haar jongen” te verwerken, voert Maïa in gedachten gesprekken met hem en brengt zo het kind tot leven waarvan ze houdt alsof het haar eigen zoon is. Deze monologen vormen samen het tweede verhaal dat door het eerste heen is geweven. Ze bestaan uit een veertigtal verhalen van Maïa over Toetankhamon, van zijn geboorte tot aan zijn dood en geven een heel persoonlijke beeld van zijn leven.


Een historische roman vol spanning, avontuur en intriges. Liefde, moord en drama liggen heel dicht bij elkaar in dit uitstekend gedocumenteerde verhaal over de farao die tot de verbeelding blijft spreken.

Het boek berust op historische feiten en theorieën van bekende archeologen. De "witte" plekken heeft de schrijfster zo goed mogelijk ingevuld waardoor het een heel aannemelijk verhaal is geworden. Het zou zomaar zo gebeurd kunnen zijn...

Uitgever: Clavis B.V.B.A.
ISBN: 978 9044 827 163
Hardcover
440 pagina’s
€ 21,95
http://www.clavisbooks.com/book/de-jong ... het-masker
Gebruikers-avatar
Philip Arrhidaeus
Site Admin
 
Berichten: 6393
Geregistreerd: Do Mrt 23, 2006 3:16 pm
Woonplaats: Vlaanderen

Terug naar Boeken en tijdschriften

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron