George Reisner

Moderator: yuti

George Reisner

Berichtdoor Philip Arrhidaeus » Wo Jul 12, 2006 11:46 pm

George Andrew Reisner werd geboren als kind van een familie van Duitse origine in 1867 in Indianapolis, Indiana. Op dertigjarige leeftijd, na studies in Amerika en Duitsland, ging hij vier jaar na zijn huwelijk werken aan het catalogeren van de voorwerpen in het Egyptisch Museum van Cairo.

Hij kreeg financiële steun van de Amerikaanse weduwe Phoebe Apperson Hearst om vijf jaar opgravingen te kunnen doen in Nag el-Deir (Naga ed-Der), Quft (Kift) en Deir el-Ballas. Vandaar de veelgebruikt naam voor deze opgravingen ‘The Hearst Expedition’.

Hierna volgden zijn bekendste onderzoekingen: in 1905 Gizeh, 1907-09 in Nubië, 1916-23 Meroë in Nubië. Hij leidde ook opgravingen in Palestina, en was onder andere ook nog curator van de Egyptische collecties van het Boston Museum of Fine Arts en professor bij de universiteit van Harvard.

http://www.gizapyramids.org/code/emuseu ... reisnerbio

Hij bleef werken in Egypte en stierf te Gizeh in 1942, hetzelfde jaar als Flinders Petrie, met wie hij zijn nauwkeurige onderzoekingsmethodes gemeen had. Ik heb één boek van Reisner in mijn bezit over de opgravingen in Naga ed-Der (deel III) gepubliceerd in 1932 en ik moet zeggen dat het enorm gedetailleerd is. Voor die tijd zal het een aangename uitzondering geweest zijn.

In 1909 schreef hij:
"Het is onontbeerlijk om een georganiseerde Europese staf te hebben en werklui die getraind zijn in alle takken van het werk en die zorgvuldig de opgravingsmethodes volgen alsof het een gewoonte is.
Het is onontbeerlijk om heel de sites en heel de begraafplaatsen te onderzoeken. Enkel het opgraven van individuele tombes, hoe interessant ook en soms waardevol, geeft niet die hoeveelheid materiaal welke nodig is om correcte conclusies te trekken wat betreft de ontwikkeling van een beschaving zoals die van Egypte. De ontdekking van mooie voorwerpen is natuurlijk belangrijk; maar de nadrukkelijke zoektocht naar specimens voor de musea is een misdaad tegenover historisch en archeologisch onderzoek welke onwaardig is voor iedere instelling die pretendeert toegewijd te zijn aan de vooruitgang van kennis.
Iedere begraafplaats en ieder gebouw vertegenwoordigen een serie van lagen die - voor zover mogelijk is - laag na laag moeten onderzocht worden volgens een omgekeerde chronologie en ook laag na laag opgetekend.
Het is onontbeerlijk om alles op te tekenen door middel van tekenen, nota’s en foto’s; van iedere stap van het werk.
Het is onontbeerlijk om deze aantekeningen te publiceren voor zover het mogelijk is, tombe na tombe, en tegelijkertijd zorgvuldig en systematisch een bespreking weer te geven van ieder voorwerp die ze bevatten. Het jaar na jaar haastig en niet kompleet publiceren van een onderzoeking, gezien in het licht van een tijdelijke werkhypothese, voldoet misschien om de nieuwsgierigheid te bevredigen van diegenen met een minder directe interesse voor het werk, maar weerhoudt de systematische archeoloog om kennis te hebben van een belangrijk deel van het materiaal."

Eat your heart out, Theodore Davies :wink:

Ik heb eens gelezen dat het grootste verschil in persoonlijkheid tussen Reisner en Petrie was dat de eerste over een goeie dosis humor beschikte. Wanneer Reisner geconfronteerd werd met het feit dat er zich in de tombe van koningin Hetepheres geen mummie bevond, zou hij gezegd hebben: "I regret Queen Hetepheres is not receiving . . . ".
Gebruikers-avatar
Philip Arrhidaeus
Site Admin
 
Berichten: 6393
Geregistreerd: Do Mrt 23, 2006 3:16 pm
Woonplaats: Vlaanderen

Terug naar Egyptologen en archeologen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron