Graffiti cursus 23 en 30 januari 2016

Moderator: yuti

Graffiti cursus 23 en 30 januari 2016

Berichtdoor Huibert Verseveld » Di Dec 01, 2015 12:38 pm

Wegens succes van het najaar 2015 gaan we de cursus over graffiti in de Thebaanse Bergen van Egypte herhalen op 23 en 30 januari 2016 te Utrecht. (http://www.mehen.nl/cursus.php?action=info&id=148)

Stichting Mehen uit Elst (Utr) organiseert een cursus over graffiti in de Thebaanse Bergen van Egypte.

Egyptoloog Joost Golverdingen en Thebaanse Bergen specialist Huib van Verseveld geven de cursus. Zij hebben de afgelopen zes jaar onderzoek gedaan in deze bergen, die zich bevinden aan de achterkant van het Dal der Koningen.

Graffiti zijn krassen, tekeningen en teksten op de rotsen, tempelmuren, potscherven of zelfs op stèles (stenen tablet met teksten). In de Thebaanse Bergen in Luxor worden veel eenvoudige teksten gevonden met de namen van de personen die ze aanbrachten. Door onderzoek naar deze namen, is soms vast te stellen wat de dateringen van de rotskrassen zijn.

De grote vraag is wat deze mensen in dit afgelegen gebied van woestijn en bergen deden. Misschien waren zij daar om te werken aan tombes. Er wordt nog steeds gezocht naar een aantal graven van farao’s, koningen, koninginnen en hoge priesters. De cursus gaat in op vragen als wie er in dit gebied waren, wanneer ze er waren, wat hun doel was en hoe lang ze daar waren. Cursisten krijgen een inleiding in het hiërogliefenschrift en in hiëratische teksten. Ook gaan ze zelf aan de slag met facsimile (graffiti natekenen) en het vertalen en uitwerken van de teksten.

zie https://www.facebook.com/thebanmountainsfoundation/
Huibert Verseveld
 
Berichten: 2
Geregistreerd: Vr Mei 29, 2015 11:27 am

Terug naar LEZINGEN Nederland

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron