Mensenoffers in Kerma, Nubië

Moderator: yuti

Mensenoffers in Kerma, Nubië

Berichtdoor Philip Arrhidaeus » Di Jun 06, 2006 7:54 pm

Of er bewijzen zijn dat er mensen mee begraven werden in Egypte bij de dood van de farao, werd besproken in
viewtopic.php?t=182&mforum=prkmthetegyptef

In Nubië, vond de onvermoeibare George Reisner voor deze praktijk echter onomstotelijk bewijs.

In Kerma, na de derde stroomversnelling van de Nijl, ontstond in de Tweede Tussenperiode een koninkrijk waarvan de leiders begraven werden in grafheuvels, waarin niet alleen grafgiften begraven werden, maar ook de nodige onderdanen van de heerser.

Tot 400 skeletten werden in de tumili teruggevonden van dienaren welke naar hun houding te oordelen, levend begraven waren.

George Reisner schreef: “De locatie en de verschillende houdingen van de lichamen toont aan dat deze mensen het graf levend binnengegaan zijn en hun posities ingenomen hebben zoals ze plaats konden vinden … de houding die ze tonen zijn grotendeels deze van angst in het vooruitzicht van de dood door levend onder de aarde begraven te worden. Het meest voorkomende is dat de persoon het hoofd in zijn handen begroef …”
Reisner geeft nog andere, meer tot de verbeelding sprekende houdingen weer van de slachtoffers en besluit: “Maar het is onnodig om verdere gruwelijke voorbeelden te geven om dit te bewijzen. Niemand … kan aan de conclusie twijfelen dat deze lichamen de overblijfselen zijn van mensen die stierven op de exacte plaats waar we ze vonden, en die werkelijk levend begraven werden.”
Gebruikers-avatar
Philip Arrhidaeus
Site Admin
 
Berichten: 6386
Geregistreerd: Do Mrt 23, 2006 3:16 pm
Woonplaats: Vlaanderen

Terug naar Tweede Tussenperiode

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron